Thursday, October 26, 2023

2017 - Tréningový výlet do Sychrova

V rámci přípravy na 70.3 Ironman v Zell am See jsem vyrazil na kole za přáteli do Sychrova. Tentokrát jsem si vzal silniční kolo, aby to rychleji ubíhalo, takže trasa se vyhýbala mým oblíbeným lesním cestičkám. Nicméně po dojezdu jsem stejně zjistil, že jet pouze na silnicích a silničkách je tak trochu prostě nuda :-)

Nicméně! Opět jsem si trasu naplánoval pomocí webu mapy.cz – můžu jen doporučit! Dáte si odkud a kam a že chcete jet na kole a samo to najde nejlepší cestu pomocí cyklotras. Pak jen menšími zásahy upravíte trasu dle vašich představ a v appce na mobilu už jen kontrolujete, zdali jedete tam kam máte. Takže paráda.

Cesta byla fajná, ale už od začátku foukal severozápadní vítr a já bohužel shodou okolností jel jen a pouze na severozápad. Tedy tréning jak má být. Kilometry ubíhali a já jsem posrkoval svůj nový vynález – HYPOtonický nápoj (rozdíl mezi ISO a HYPO tonickými nápoji zde). Jako limča dobrá, ale byl jsem z toho celý takový nějaký ulepený. Po cestě jsem narazil na spoustu zajímavých věcí – od fenomenální vůně připravovaných obědů linoucích se z oken vesnických stavení, přes masové hroby slimáků na silnici až po krásné výhledy na skály v Českém ráji.

Na konec mne čekal výstup na nekonečný kopec na Kamení – pět kilometrů pekelných cyklistických ferat. Ale kousl jsem se a jako správný nadšenec do potu jsem to dotrpěl :-)

No a pak už trádydá do Sychrova na libózní lečo a zaslouženou sušenku s kafčem u Tvrdíkovic.