Monday, September 8, 2014

Nový cíl – Ironman na Havaji

Již déle jsem přemýšlel kam se svými triatlonovými pokusy směřuji. Proč se neustále hlásím na triatlony a snažím se ze všech sil nebýt poslední. Jaké zvrhlé potěšení získám z toho, že porazím alespoň jednoho soutěžícího. A zjistil jsem, že chci více.

Chci dělat triatlony na lepší úrovni a pro to je nutné mít nějaký cíl, ke kterému bych chtěl vzhlížet. A jelikož je to triatlon a čem tu mluvíme, je jasné, že existuje jen jedna meta (nebo respektive mekka) a to Ironman na Havaji (3,86km plavání, 185km kolo, a maraton).

Je jasné, že cesta to není na jeden den, měsíc, rok. Ale postupně bych se k tomu chtěl dopracovat. Časem.

Nicméně prvním krokem je definování pravidel:

1) Omezení alkoholu – je toho opravdu poslední dobou dost, takže tohle je první a důležitý krok. Zatím si dávám limit dva alkoholické dny v měsíci

2) Zlepšení stravovacích návyků – chtěl bych se naučit lépe jíst. Tohle bude zřejmě největší problém, protože je to něco s čím bojuji celý život.

3) Zapracování na vytrvalosti – tuto sezónu jsem mákl na své fyzičce, ale je to pořád prd. Ne na rychlosti, na vytrvalosti. Tréningy jsou hrozná nuda, ale je to potřeba, protože je to základ.

Samozřejmě další věci budou následovat, ale myslím si, že tímto je dobré začít.